Slagpåsar

Donna gjorde ett kort besök i boxningsvärlden och återvände till det hon var bra på: bodybuilding.

Men Dimitri då? Han som blev slagen blodig i Örebro i lördags. Kommer han tillbaka till ringen? Han fyller snart 35 år, och har gått blott fem matcher sedan han debuterade år 2007. Debuten förlorade Dimitri på poäng mot Abo Katamashvili i Tblisi. Det blev för övrigt Abos första och sista match. Jag undrar varför.

Först två och ett halvt år senare fick Dimitri sin andra fight i Georgien, som han förlorade på teknisk knockout. Samma resultat blev det nästa gång, hela sex år senare, år 2015. Dimitris enda vinst kom förra året mot landsmannen Gela Megrelishvili i Vera Park Boxing Hall i Georgiens huvudstad. Gela har till dags dato vunnit fyra matcher och förlorat 22, varav 12 på knock.

Jag hittar en bild på Dimitri på nätet. Det är han som står till höger. Han ser glad ut. Jag tror att han älskar boxning. Kanske är de tre männen bredvid honom adepter, eller träningskompisar, och att gå upp i ringen då och då, även om han får storstryk, är en kick som gör att han känner sig levande. Som gör honom till någon. Eller så proffsboxas Dimitri bara för pengarnas skull. För även om arvodet är ringa är det ett välkommet tillskott för någon som hankar sig fram på underbetalda ströjobb och har en familj att försörja.

Varför boxas Dimitri? Som jag önskar att jag kunde fråga honom.

 

Annonser

Författare: asasandell

Den där gamla pugilisten. Som numera skriver böcker och tränar ambitiösa motionärer i boxning när hon inte tävlar i På spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s