En bild av kärlek

Jag blir alldeles varm av den här bilden. Ett ögonblick som blott de två vars kroppar blivit en delar. De står mitt på scenen, i publikens blickfång, ändå onåbara och inåtvända. De två mot världen.

Vi andra är voyeurer: som om fotografen fångat något alldeles för intimt, en privat scen som vi inte har någonting med att göra. Mannen med keps och bar överkropp heter Pezhman Seifkhani och har just vunnit sin femte proffsmatch, på den där galan i Örebro för några veckor sedan, den som mitt första blogginlägg handlade om.
Mannen som lutar sig in mot Pezhman heter Kamran Kabinejad och är hans tränare och sekond. Kanske får Pezhman en kyss på halsen, alldeles säkert viskar Kamran några ord, något om Pezhmans bedrift, att han fixade det trots att han skadade armen illa redan i andra ronden. Hur mäkta stolt han är över honom.

Pezhman ler lyckligt. Han vet hur hårt de jobbat tillsammans och vad Kamran betyder, mannen i svart t-shirt som ömsom vårdar, bandagerar och smörjer, ömsom tjatar, skäller ut och pressar på. Antagligen är Kamran så mycket mer än en tränare: en slags pappa, en bror, kanske bäste vän.

I den här stunden har de bara ögon för varandra. En bild av kärlek.

 

 

Annonser

Författare: asasandell

Den där gamla pugilisten. Som numera skriver böcker och tränar ambitiösa motionärer i boxning när hon inte tävlar i På spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s