Halvnaket

Vi borde ha varit nakna. I alla fall om Bennett Mosse bakom kameran fått bestämma.
Bilden hänger på mitt lilla gym i Nora. Den togs i New York för tolv år sedan. Jag och Maria Lindberg tillbringade en månad där för att visa upp våra boxningsskills och knyta kontakter. Vi ville bli proffs.

En fotograf approcherade oss. Hans senaste projekt var att avbilda atleter. Vi såg chansen att i utbyte mot en dag i Bennett Mosses stora fotostudio på Manhattan få snygga bilder att använda i vår marknadsföring. När vi kom till studion undrade Bennett om vi kunde tänka oss att vara nakna, och visade upp svartvita bilder av avklädda dansare. ”De är konstnärliga” sade han.
Jag och Maria förklarade att nakenboxning inte kändes helt naturligt för oss och behöll behån och tightsen på.

Senare landade alla bilderna – en cd-skiva och flera stora papperskopior – i brevlådan hemma i Sverige. Halvnaket men någorlunda konstnärligt, tycker jag nog.

Maria Lindberg boxas fortfarande, numera i Tyskland. På lördag går hon en titelmatch mot Christina Hammer i Dortmund. Som hon har kämpat. Som hon har slitit. Som hon älskar att gå upp i ringen. Hennes historia – som bl a innefattar en blödning i skallen – är ett kapitel för sig, och berättas i dokumentären ”Maria och Skuggan”.

Lördagens match i Dortmund visas enligt uppgift live på Viaplay Fighting. Och en sak är säker: när en halvnaken Maria kliver in mellan repen håller jag tummarna så hårt jag bara kan.

 

Annonser

Författare: asasandell

Den där gamla pugilisten. Som numera skriver böcker och tränar ambitiösa motionärer i boxning när hon inte tävlar i På spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s