Stil

Hector ”Macho” Camacho.

 

Ringens stjärnor smyger inte ut på arenan i en noppig kofta eller en sliten tischa. Nej, boxare har stil. Eller är de tvärtom helt stillösa? Nja, det ligger nog helt i betraktarens ögon.
Nog är det lite som när barn klär ut sig, eller när dragshowartisten gör sig redo för scenen: det kan aldrig bli för mycket. Guld, fransar, bjärta färger, hattar och blingbling. Bring it on!

Precis som ringnamnet kan utstyrseln vara designad för att injaga skräck. Men framför allt har den ett underhållningsvärde – publiken ska bjudas på en show och den börjar redan på väg in till ringen.
Och så finns det ju – precis som i ringnamnen – en massa skön humor i boxningens estetik. Den flamboyante Hector ”Macho” Camacho från Puerto Rico (som blev ihjälskjuten år 2012, 50 år gammal) sparade inte på klädkontot.

Ricky Hatton.

Ricky Hatton från Manchester, England, äntrade ringen i en fatsuit – en begåvad blinkning åt medierna, som kritiserat honom för hans häftiga viktpendlingar och problem att hålla vikten.

Annars förenas form och funktion finfint i en sådan där blank, svart morgonrock. En sådan bar jag till mina sista matcher och kände mig ganska cool med huvan uppdragen.

Allra stiligast är nog ändå Muhammad Alis klassiska morgonrock i vit frotté.

Annonser

Författare: asasandell

Den där gamla pugilisten. Som numera skriver böcker och tränar ambitiösa motionärer i boxning när hon inte tävlar i På spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s