Fåfänga

Ali, Lagerman, Dundee.

Muhammad Ali var inte buskablyg. Han pratade gärna om hur snygg han var och insisterade på att Will Smith skulle spela huvudrollen i filmen om honom (”Ali”, som hade premiär år 2001). ”Man, you´re almost pretty enough to play me” sa Ali till Smith och log brett. Ali var ju inte bara snygg – han var rolig också.

”De bästa boxarna är väldigt fåfänga. Flamboyanta typer som vill synas, de njuter av att vara i ringen. Muhammad Ali, Floyd Mayweather… De är entertainers. Me me me myself and I. Då blir man riktigt bra.”

Så sade Luis Lagerman när vi käkade hotellfrukost i Stockholm för ett tag sedan. Och han borde ju veta. Han var lärling hos Angelo Dundee – han som stod i Alis ringhörna, antagligen världens mest välkände sekond. Luis jobbade i USA i tjugo år och tränade bland många andra Attila Levin när det begav sig. Nu är han tillbaka i Stockholm, lär upp fighters och motionärer och är en utmärkt expertkommentator när det är boxning på teve.

Alla boxare är inte flamboyanta entertainers. Men de flesta boxare jag träffat på är tämligen fåfänga. Jo, jag själv också. På Gleason´s gym i New York var bara överkroppar snarare regel än undantag. Ornamenterad hud med konstfulla tatueringar, perfekta magrutor, rentav konkava mellangärden, raka svettskimrande axlar och blanka shorts långt ner på höftbenet.
Struttande påfåglar som spände ut fjädrarna och bröstade upp sig, ett kroppsspråk som ropade: Se på mig!

Morgondagens blogg handlar om frisyrer som drar blickarna till sig.

 

Annonser

Författare: asasandell

Den där gamla pugilisten. Som numera skriver böcker och tränar ambitiösa motionärer i boxning när hon inte tävlar i På spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s